VEELGESTELDE VRAGEN

Heb je vragen over World Food Day? Kijk dan of ze hieronder worden beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info[@]wereldvoedseldag.com.

World Food Day is een (grotendeels gratis) festival op zaterdag 14 oktober bij de Mauritskazerne in Ede. Het festival geeft je een exclusief kijkje in de keuken van de regio Ede. Met excursies, een streekmarkt, workshops, talkshows en een kinderprogramma is er is voor ieder wat wils. Bekijk op de pagina programma het volledige overzicht.

De tweede editie van World Food Day vindt plaats op zaterdag 14 oktober 2017, tussen 09.30 uur ‘s ochtends en 20.00 uur ’s avonds.

Omdat we het evenement graag zo toegankelijk mogelijk houden is de toegang tot het evenemententerrein gratis! Hier is de streekmarkt en een uitgebreid randprogramma met allerlei activiteiten. Ook alle talkshows zijn gratis te bezoeken, maar daarvoor vragen we je wel van tevoren een ticket te reserveren. Voor de workshops, films en excursies vragen we een eigen bijdrage van €5,- per ticket. Het kopen en reserveren van de tickets kan via de programmapagina’s.

De centrale locatie van World Food Day is de Maurtiskazerne op het Kazerneterrein in Ede. Hier vind je de workshops, films, talkshows, de streekmarkt en een uitgebreid randprogramma. Daarnaast zijn er excursies door de stad heen en zelfs daarbuiten. Het verzamelpunt voor de excursies is altijd bij de Mauritskazerne. Vanaf daar brengen we iedereen met de bus naar de excursielocatie. Het is niet de bedoeling dat je op eigen gelegenheid naar de excursie gaat. Kijk voor meer informatie over de excursies op de excursiepagina.

Het adres van de Mauritskazerne is:

Mauritskazerne
Nieuwe Kazernelaan 2
6711JC Ede

En hier is de link naar Google Maps.

De Maurtiskazerne op het Kazerneterrein in Ede is goed toegankelijk met het openbaar vervoer. Dit is waar de workshops, films, talkshows, de streekmarkt en een uitgebreid randprogramma plaatsvinden. Daarnaast zijn er excursies door de stad heen en zelfs daarbuiten. Het verzamelpunt voor de excursies is altijd bij de Mauritskazerne. Vanaf daar brengen we iedereen met de bus naar de excursielocatie. Het is niet de bedoeling dat je op eigen gelegenheid naar de excursie gaat. Kijk voor meer informatie over de excursies op de excursiepagina.

  • Openbaar Vervoer

Vanaf station Ede-Wageningen is het zo’n 600 meter lopen naar de Mauritskazerne. Vertrek vanaf het station in oostelijke richting over het stationsplein. Steek vervolgens de Klinkenbergerweg over en je loopt tegen het Kazerneterrein aan. De Mauritskazerne bevindt zich op dat terrein. Kom je van een andere richting? bekijk dan een routeplanner.

  • Auto

Parkeren kan gemakkelijk en gratis op het kazerneterrein.

World Food Day is voor iedereen! Van jong tot oud en Edenaar of van ver daarbuiten. Je bent de hele dag welkom bij de Mauritskazerne. Gewoon om een kijkje te nemen, wat lekkers te eten of te drinken of om actief deel te nemen aan het programma.

Bij de talkshows en de excursies vinden we het fijn als je je van tevoren aanmeldt. Dat doe je via de pagina’s van de talkshows en excursies zelf.

Helaas is World Food Day slechts deels toegankelijk voor minder validen. Er is geen lift aanwezig en dat maakt dat de eerste en tweede verdieping alleen met de trap te bereiken zijn. Daardoor zijn workshops, talkshows en films niet toegankelijk met een rolstoel. Voor de excursies raden we je aan even contact met ons op te nemen. We kijken dan naar de mogelijkheden voor die specifieke excursielocatie. Het evenemententerrein op de begane grond met de streekmarkt, muziek, eten en drinken zijn wel toegankelijk met een rolstoel.

Ja absoluut! Er zijn verschillende onderdelen die voor kinderen misschien wel extra interessant zijn. Bekijk bijvoorbeeld het kidsprogramma met o.a. Voedselzekerheids volgens kids en Toekomsteten. Ook het doorlopende programma bij de Mauritskazerne is kids proof.

In principe wordt alles in de voorverkoop verkocht. Wil jij dus verzekerd zijn van een plek, bestel of reserveer dan van tevoren je ticket via deze website. De plekken die nog beschikbaar zijn kunnen ook op de dag zelf nog worden gekocht. Maar houd er rekening mee dat je keuze dan al beperkt is.

Als je online geen plek meer kunt reserveren voor de talkshow, kom dan op de dag zelf 10 minuten voor de start van de talkshow naar de zaal. Zodra iedereen met een ticket binnen is, vullen we de lege plekken nog op! Wie het eerst komt wie het eerst maalt.

We kunnen de tickets voor de excursies, films en workshops helaas niet terugnemen of geld retourneren. Wellicht kun je er iemand in je eigen omgeving blij mee maken!
Mocht je toch niet naar de (gratis) talkshow kunnen komen, dan horen we het wel graag. We kunnen je plek dan nog aan iemand anders geven! Je kunt ook heel eenvoudig via Eventbrite je bestelling annuleren.

In 1979 is 16 oktober door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereldvoedseldag. Het is een internationale dag waarop voedsel centraal staat en er wereldwijd aandacht voor voedselzekerheid in de wereld wordt gevraagd.

Honger is, met vier landen waar hongersnood heerst, nog steeds een van de meest urgente problemen van onze tijd en dat maakt deze dag zo belangrijk. De FAO (Food and Agriculture Organization), of Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties, riep deze dag in het leven om ervoor te zorgen dat we daar met zijn allen één keer per jaar stil bij staan. Zowel op politiek niveau, maar ook jij als consument. Elk jaar staat een ander thema centraal, en in 2017 is dat voedsel en migratie. Een thema dat ook in ons programma aan bod zal komen. Ongeveer 150 landen nemen deel aan deze dag.

Wereldvoedseldag is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en de Gemeente Ede in samenwerking met Provincie Gelderland, Wageningen University & Research, Rabobank Vallei en Rijn en Rabobank Gelderse Vallei en verschillende programmapartners. Kijk voor het volledige overzicht op deze pagina.

Jazeker! We hebben vrijwilligers voor verschillende onderdelen nodig, en we kunnen altijd wat extra handjes gebruiken. Wil je meer informatie? Meld je dan aan via aanmelden[@]wereldvoedseldag.com.

Je bent van harte welkom! Meld je wel ruim van tevoren even aan bij Food Cabinet via Renée Hendrickx renee[@]foodcabinet.org.

Uiteraard! Volg ons (@worldfooddaynl) via Twitter, Facebook of Instagram en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Some parts of the programme will be English spoken – For example the talkshows Corny Truths and Female Farmer Radio Show and there’s more to come!

Stuur een mailtje naar info@wereldvoedseldag.com, dan zullen we je vraag zo goed mogelijk beantwoorden!