DE HEI OP

EXCURSIE

Vlakbij Ede ligt de oeroude Ginkelse hei. Dit is een bijzonder gebied, want de natuur wordt hier al eeuwen in stand gehouden door schapen en graanakkers. Het landschap heeft zo eeuwenlang voor voedsel gezorgd, maar sinds de komst van kunstmest wordt het hier bijna niet meer voor gebruikt. Hierdoor dreigt de heide, inmiddels een cultuurlandschap, verloren te gaan. Gelukkig werkt een gilde van traditionele schaapsherders, de Heideboerderij, aan het opnieuw verbinden van heideterreinen. Hierdoor kunnen de schapen blijven grazen, blijft de heide open en worden er weer mooie lokale producten geproduceerd. Van gerst voor bier en heidehoning tot aan lamsvlees van de woeste grond. De stichting Boerengroep Wageningen neemt je mee op deze excursie en laat je alle geheimen van de heide zien!

Deze excursie is ook geschikt voor kinderen.

Let op: De tijd en locatie hieronder zijn de vertrektijd en locatie van de bus. Met deze bus word je heen en weer gebracht naar de locatie van bestemming. Zorg dat je ±10 minuten voor vertrek aanwezig bent bij de opstapplaats van de bus op het terrein. Op de aangegeven eindtijd van de excursie ben je weer terug bij de Mauritskazerne.
Note: the time and location at the bottom of the page are the departure times and location of the bus. The bus will take you from and to the location of destination. Make sure you’re at this departure location 10 minutes before the bus departures. On the indicated end time of the excursion you will be back at the Mauritskazerne.

TIJDSTIP

Zaterdag 14 oktober 2017
Ronde 1: 11.00-12.30
Ronde 2: 13.15-14.45

ADRES

Opstapplaats bus

Nieuwe Kazernelaan 2
Mauritskazerne, Ede