DE STAL IN

EXCURSIE

We stappen met melkexpert Maarten Vrolijk van de Wageningen Universiteit de bus in en rijden naar het buitengebied van Renswoude. We brengen een bezoek aan boerderij de Wachteldonk, het melkveebedrijf van Evert en Helma Blaauwendraat, met ongeveer 100 melkkoeien en 50 pinken en kalfjes. De melk van deze koeien wordt verwerkt tot Leerdammer kaas.
Hoe werken Evert en Helma aan het sluiten van kringlopen, dierenwelzijn en biodiversiteit? En kiezen ze juist voor hoogtechnologische innovaties (zoals melkrobots) of werken ze zoveel mogelijk met de natuur? Verwacht een open en eerlijk gesprek over hoe het is om vandaag de dag melkveehouder te zijn en de verantwoordelijkheid die hiermee gepaard gaat om ook mee te denken over ons toekomstige voedselsysteem.

Deze excursie is georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Zuivel Organisatie.

Let op: De tijd en locatie hieronder zijn de vertrektijd en locatie van de bus. Met deze bus word je heen en weer gebracht naar de locatie van bestemming. Zorg dat je ±10 minuten voor vertrek aanwezig bent bij de opstapplaats van de bus op het terrein. Op de aangegeven eindtijd van de excursie ben je weer terug bij de Mauritskazerne.

TIJDSTIP

Zaterdag 14 oktober
Ronde 1: 10.45-13.30
Ronde 2: 13.45-16.30
Ronde 3: 16.45-19.30

ADRES

Opstapplaats bus

Nieuwe Kazernelaan
Mauritskazerne, Ede