EETCULTUUR IN DE MOSKEE

EXCURSIE

In april 2017 zijn de deuren van de gloednieuwe Turkse moskee in Ede geopend. Op World Food Day opent de moskee haar deuren voor iedereen die eens een kijkje achter de schermen wil nemen. Ontmoet de Imam en krijg een rondleiding in alle delen van de Moskee tot aan de gebedsruimte aan toe. Ook leest de Imam diverse passages uit de Koran voor die gaan over voedsel, en het gebrek of de overvloed daaraan. Wat is de Islamitische manier om tegen armoedebestrijding en honger aan te kijken? Er is tussendoor ruimte voor vragen en discussie vanuit het publiek. Ook kun je alle vragen stellen over de Islamitische gewoontes zoals de Ramadan, het Vastenfeest en wat halal precies inhoudt. We kunnen alvast verklappen dat deze Turkse gastheren gastvrijheid hoog in het vaandel hebben staan, dus verwacht traditionele lekkernijen en thee!


We willen je verzoeken om kleding te dragen tot over de knie en die schouderbedekkend is. Houd er rekening mee dat de gebedsruimte alleen betreden mag worden zonder schoenen.

Let op: De tijd en locatie hieronder zijn de vertrektijd en locatie van de bus. Met deze bus word je heen en weer gebracht naar de locatie van bestemming. Zorg dat je ±10 minuten voor vertrek aanwezig bent bij de opstapplaats van de bus op het terrein. Op de aangegeven eindtijd van de excursie ben je weer terug bij de Mauritskazerne.

TIJDSTIP

14 oktober 2017
Ronde 1: 13.30-16.00

ADRES

Opstapplaats bus

Nieuwe Kazernelaan 2
Mauritskazerne, Ede

World Food Day in de moskee