SMAAKEXPERT IN EEN DAG

EXCURSIE

Waarom vinden we ribbeltjeschips lekkerder dan gewone chips? Of smaakt de ene cola beter dan de andere? Wat doet eten met je zintuigen? Hoe is de geur van een product, wat doet de structuur met je en ziet het er lekker uit of vind je dat het wel een kleurtje kan gebruiken? Essensor houdt zich bezig met ‘sensorische analyse’. Tijdens deze excursie word jij een heuse smaakexpert en mag je plaatsnemen in het testpanel.

Momenteel zijn bijvoorbeeld veel producenten bezig met het terugdringen van zout in hun producten, maar wat doet dit met de smaak en hoe kunnen ze ervoor zorgen dat hun producten toch net zo lekker blijven? Proef, ruik en voel zelf wat de verschillen zijn. Professor Marianne Geleijnse (Wageningen University & Research) is aanwezig om al jouw vragen over invloed op zoutinname te beantwoorden.

Let op: De tijd en locatie hieronder zijn de vertrektijd en locatie van de bus. Met deze bus word je heen en weer gebracht naar de locatie van bestemming. Zorg dat je ±10 minuten voor vertrek aanwezig bent bij de opstapplaats van de bus op het terrein. Op de aangegeven eindtijd van de excursie ben je weer terug bij de Mauritskazerne.

TIJDSTIP

Zaterdag 14 oktober
Ronde 1: 11.00-13.00

Ronde 2: 13.00-15.00
Ronde 3: 15.00-17.00

ADRES

Opstapplaats bus

Nieuwe kazernelaan 2
Mauritskazerne, Ede