STADSVARKENS

EXCURSIE

Ga op bezoek bij Ineke, Debby, Henk en John in Ede! Bij wie? Bij unieke wolvarkens, ook wel Mangalica-varkens genoemd. Maak kennis met deze knuffelgrage varkens die door het bos lopen en het liefst door de modder jakkeren. Na een leven in dit paradijsje zijn ze slachtrijp en gaan ze naar de slachterij. Het vlees dat dit varken oplevert is heel zacht en bevat 4 keer zoveel Omega-3 vetzuren als het varken dat we kennen. De verandering van consumentengedrag zorgde echter voor een snelle daling van het aantal wolvarkens in de jaren ’80. Het produceerde te veel spek, en het vlees was erg vet. En de groei van wolvarkens gaat ook traag, in tegenstelling tot de moderne rassen.
Ga mee op excursie en sta stil bij wat je eet, wil je na het knuffelen met Debby nog een steeds een hamlapje op je bord?

Let op: De tijd en locatie hieronder zijn de vertrektijd en locatie van de bus. Met deze bus word je heen en weer gebracht naar de locatie van bestemming. Zorg dat je ±10 minuten voor vertrek aanwezig bent bij de opstapplaats van de bus op het terrein. Op de aangegeven eindtijd van de excursie ben je weer terug bij de Mauritskazerne.

TIJDSTIP

Zaterdag 14 oktober 2017
Ronde 1: 13.00-15.00
Ronde 2: 15.00-17.00
Ronde 3: 17.00-19.00

ADRES

Opstapplaats bus

Nieuwe Kazernelaan 2
Mauritskazerne, Ede