UNLOCKING THE COFFEE CHAIN GAME


MAURITSKAZERNE

Koffie is een belangrijk exportproduct voor ontwikkelingslanden, het is de meest verhandelde grondstof ter wereld. Hoe zit deze keten precies in elkaar en hoe verhouden macht en inkomen zich tot elkaar? Wie bepaalt de prijs en verloning en wie heeft zich hiernaar te schikken? In het Unlocking the Coffee Chain Game ga jij op zoek naar de gezagvoerder of meester in de keten en ontdek je de sleutelfactoren. Als bezoeker ervaar je zelf hoe het is om onderdeel te zijn van de koffieketen door puzzels op te lossen, en de koffiecodes te kraken. Lukt het jou om aan het einde van de keten te komen?
Van jong tot oud, van food professional tot smulpaap, iedereen kan meespelen met dit experiment. En omdat het spel speciaal voor World Food Day is ontwikkeld is het ook nog eens een unieke kans om mee te doen!

Dit programmaonderdeel is ook geschikt voor kinderen.

Nederlanders zijn de grootste koffiedrinkers ter wereld, maar wat niet veel mensen weten is dat koffie door meer dan 25 miljoen kleine boeren wordt geteeld; bijna 80% van de totale productie. Agriterra, Peeze, Moyee en Zwarte Koffie willen de bezoekers van World Food Day graag betrekken bij het verhaal achter hun kopje koffie. Door bijvoorbeeld samen te werken in coöperaties kunnen kleine boeren van elkaar leren en staan ze sterker tegenover inkopers. Agriterra helpt ambitieuze boerencoöperaties daarom te professionaliseren.

Let op: Deze activiteit vindt meerdere keren plaats en je kunt de hele dag doorlopend aansluiten.

Dit programmaonderdeel is ontwikkeld in samenwerking met Agriterra, Zwarte Koffie, Moyee en Peeze.

TIJDSTIP

Zaterdag 14 oktober
11.00-20.00

LOCATIE

Ketelhuis

Kazerneterrein, Ede

Gerson danst op de foto