KUNNEN DATA EN TECHNIEK DE WERELD VOEDEN?

Ieder jaar wordt wereldwijd groots stilgestaan bij Wereldvoedseldag. Ook dit jaar bieden we met World Food Day festival weer een knallend, inspirerend en inhoudelijk interessant programma met voor ieder wat wils.

 

Dit jaar schenken we extra aandacht aan het thema ‘Data & Technologie’. Kunnen techniek en data de wereld voeden? Er zijn onderzoekers, wetenschappers en visionairs wereldwijd die denken van wel. Er zijn tal van slimme data-analyses en technieken om gezond eten beschikbaar te maken in gebieden van schaarste, die tekorten voorspellen en beter boeren mogelijk maken. Toch is de honger vorig jaar voor het eerst sinds jaren toegenomen, dat spreekt niet in het voordeel van alle nieuwe technologie├źn die ter wereld kwamen.

Worden data en techniek wel op de juiste plek en manier ingezet, hebben de mensen die het echt nodig hebben toegang tot data & technologie? En is praten over data en techniek als de oplossing mogelijk ook een manier om de aandacht af te leiden van de echte oorzaken van honger? Tijdens World Food Day onderzoeken we samen met het publiek wat de potentie is van data en technologie en stellen we samen de hamvraag: kunnen data en technologie bijdragen aan het oplossen van honger?

Dat we met een thema werken betekent dat je het gebruikelijke, diverse programma krijgt dat je van ons gewend bent, maar dat er daarnaast veel nieuwe toffe programmaonderdelen zijn die de rol van data en technologie in ons voedselsysteem extra belichten. In de rest van het programma kom je alles te weten over het duurzamer, eerlijker en gezonder maken van het voedselsysteem.

Bekijk hier welke programmaonderdelen allemaal extra aandacht hebben voor data en technologie!