Zaterdag 13 oktober

‘s-Hertogenbosch, Tramkade

11:00 – 19:00 uur

Neem een exclusief kijkje achter de schermen van je eten tijdens World Food Day. Hét festival met workshops, talkshows, films, een streekmarkt en excursies die je laten zien waar ons dagelijks eten vandaan komt. Wie produceert het? Welke innovatieve technieken worden er gebruikt? Hoe zit het met de impact van wat we eten op de planeet? En wat betekent dat voor een eerlijke verdeling voor iedereen? Ontdek hoe jij het verschil maakt op World Food Day 2018.

PROGRAMMA

Hoe kan het eigenlijk dat 815 miljoen mensen elke dag met honger naar bed gaan, terwijl er twee keer zo veel mensen zijn met overgewicht of obesitas? Ontdek in het diverse programma van World Food Day hoe jij met jouw voedselkeuzes elke dag kunt helpen om het eten van morgen te veranderen. Dit jaar kijken we extra naar de kansen die data en technologie bieden om eerlijke handel, duurzaamheid en gezondheid voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken. Waag jij je aan sappige insectenburgers, zorgen drones voor minder bestrijdingsmiddelen? Of heb jij straks een 3D-printer in je keuken staan? We laten je de nieuwste ontwikkelingen zien die kunnen helpen om honger op te lossen.

Kids

Excursies

Workshops

Kazerne

Talkshows

Films

NIEUWS

We houden je hieronder graag op de hoogte van al het laatste nieuws rondom het programma.

KAART & AGENDA

World Food Day in ‘s-Hertogenbosch is het landelijke en grootste evenement op wereldvoedseldag in Nederland, maar er zijn veel organisaties die iets doen om op deze dag aandacht te vragen voor voedselzekerheid. Hieronder vind je welke evenementen er bij jou in de buurt plaatsvinden.

15 / 10 / 2017

World Food Day Rotterdam
Proef, ervaar en beleef de wereld achter het voedsel van de regio Rotterdam. Een initiatief van Rotterdam Food Cluster.

14 / 10 / 2017

World Food Day 2017
Het landelijke World Food Day evenement. Kom langs, doe mee, en proef de verandering op World Food Day!

14 / 10 / 2017

Wereldvoedseldag 2017 Actie | Voedselbank
Voedselbank Amsterdam houdt in samenwerking met veel Amsterdamse Albert Heijn filialen een grote actiedag om lang houdbaar voedsel in te zamelen.

16 / 10 / 2017

Wereldmaaltijd in de stal
Binnen de gemeente Noordenveld wordt er ook aandacht besteed aan Wereldvoedseldag. Het is niet vanzelfsprekend dat er elke dag een voedzame en gezonde maaltijd op tafel staat. De Blakervelderhoeve organiseert in samenwerking met de Stichting De Nieuwe Leefstijl een Wereldmaaltijd die genuttigd wordt op de boerderij. Schuif je aan?

13 / 10 / 2017

Schooljaar van voedseleducatie
Samen met onderwijsinstellingen, chefs, ondernemers en vele anderen willen SFYN Fryslân en De Streekboer de rol van voedseleducatie in Friesland versterken. Op 13 oktober zal dit van start gaan met het Schooljaar van de Voedseleducatie.

16 / 10 / 2017

Bestuurlijke kookpot
De Natuur en Milieufederatie Drenthe organiseert een Bestuurlijke Kookpot en presenteert de ingrediënten voor een gezond en duurzaam voedselbeleid. Wereldvoedseldag in de Dutch Agri Food week is het aangewezen moment om stil te staan bij alle duurzame voedselinitiatieven. De Natuur en Milieufederatie Drenthe haakt hier graag op aan en maakt zichtbaar hoe rijk Drenthe en Groningen zijn aan voedselinitiatieven en ondernemers.

14 / 10 / 2017

Schijnwerpers op ons dagelijks eten
Op 14 oktober 2017 wordt er in de ‘Tuinen van Frederiksoord’ een interactieve middag voor de hele familie georganiseerd. Voor iedereen uit de omgeving die geïnteresseerd is in duurzaam voedsel en alle ontwikkelingen op dit gebied.

14 / 10 / 2017

Viering Wereldvoedseldag
Op 14 oktober vieren we ‘World Food Day’ in Ede. Doel is om van Wereldvoedseldag hèt moment te maken waarop heel Nederland bij dit thema stilstaat. Vegan Church, samenwerkingspartner van De Pelgrim, doet hier aan mee en organiseert op deze dag een speciale viering.

16 -21 / 10 / 2017

(H)eerlijk eten bij Resto 013 en De Rooi Pannen

In het kader van Wereldvoedseldag op 16 oktober organiseren Resto 013 en Horeca-opleiding De Rooi Pannen ieder een Week van de (H)Eerlijke Maaltijd.
Zij serveren gedurende een week een bijzondere, heerlijke en eerlijke maaltijd die is gebaseerd op de hoeveelheid voedsel die per persoon per dag beschikbaar is voor alle wereldburgers als we alles in de wereld eerlijk zouden verdelen.

16 / 10 / 2017

Food Battle
Op 16 oktober start de FoodBattle Wereldvoedseldag georganiseerd door Initiatives of Change (IofC). Tot eind oktober houd je elke dag bij hoeveel eten je weggooit. Dit houd je bij in een online dagboek. Zo krijg je inzicht in waar voor jou de kansen liggen om minder te verspillen. Schrijf je in en doe mee!