VEELGESTELDE VRAGEN

Heb je vragen over World Food Day? Kijk dan of ze hieronder worden beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op!

Have a look at our English page for information and to see which parts of the program are English spoken.

World Food Day is een (gratis) festival op zaterdag 13 oktober bij de Tramkade in ‘s-Hertogenbosch. Het festival geeft je een exclusief kijkje in de keuken van de Brabantse voedselomgeving. Met excursies, een streekmarkt, workshops, talkshows en een kinderprogramma is er is voor ieder wat wils en ga je aan het einde van deze dag naar huis met een berg nieuwe kennis over het eten op jouw bord. Bekijk op de pagina programma het volledige overzicht van wat er allemaal te doen is.

World Food Day 2018 vindt plaats op zaterdag 13 oktober 2018, tussen 11.00 uur ’s ochtends en 18.00 uur ’s avonds.

De centrale locatie van World Food Day is de Tramkade, achter de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch. Hier vind je de workshops, films, talkshows, de streekmarkt en een uitgebreid randprogramma. Daarnaast zijn er excursies door de stad heen en zelfs daarbuiten. Het verzamelpunt voor de excursies is altijd bij de Tramkade. Vanaf daar brengen we iedereen met de bus naar de excursielocatie. Het is niet de bedoeling dat je op eigen gelegenheid naar de excursie gaat. Kijk voor meer informatie over de excursies op de excursiepagina.

Het adres van de Tramkade is:

Tramkade 20-28
5211VB ‘s-Hertogenbosch

En hier is de link naar Google Maps.

De Tramkade in ‘s-Hertogenbosch is goed toegankelijk, zowel met het openbaar vervoer als de auto.

  • Openbaar Vervoer

Vanaf station ‘s-Hertogenbosch is het zo’n 800 meter lopen naar de Tramkade. Vertrek vanaf het Stationsplein. Sla bij de rotonde linksaf naar de Koninginnelaan en blijf deze volgen totdat je bij de Boschdijkstraat komt. Sla hier weer linksaf richting de Verkadefabriek. De Tramkade bevindt zich hier aan je rechterhand. Gebruik eventueel Google Maps om de route te vinden.

  • Auto

Kom je toch met de auto dan adviseren wij op het terrein van de Brabanthallen te parkeren. Ingang is Diezekade 2. Het is hier wel betaald parkeren.

World Food Day is gratis! Je hebt wel een gratis entreebewijs nodig, deze bestel je hier.

Als je op het terrein bent kun je je ter plekke inschrijven voor talkshows, workshops of excursies als je verzekerd wil zijn van een plek. De infobalie is vanaf 11:00 uur geopend.

Omdat we het evenement voor iedereen toegankelijk willen maken is de toegang tot het evenemententerrein en deelname aan alle programmaonderdelen gratis! Je hebt wel een gratis ticket nodig, deze bestel je hier.

Eenmaal op het terrein en wil je graag meedoen aan een workshop of excursie? Schrijf je dan in bij de infobalie, zodat je verzekerd bent van een plek. De infobalie is vanaf 11:00 uur geopend.

Omdat we het evenement voor iedereen toegankelijk willen maken is de toegang tot het evenemententerrein en deelname aan alle programmaonderdelen gratis!

We werken met gratis toegangsbewijs om bij grote drukte het aantal bezoekers op het terrein te kunnen controleren. Wanneer er meer bezoekers naar binnen willen dan het terrein toelaat, houdt de organisatie zich het recht voor om entreebewijzen te controleren. Mensen met een entreebewijs hebben dan voorrang op mensen die geen ticket hebben besteld.

World Food Day is voor iedereen! Van jong tot oud en Bosschenaar of van ver daarbuiten. Je bent de hele dag welkom bij de Tramkade. Gewoon om een kijkje te nemen, wat lekkers te eten of te drinken of om actief deel te nemen aan het programma.

Het programma is zo samengesteld dat er echt voor ieder wat wils is. Van programma’s instapniveau tot programma’s voor de food professional.

Het festivalterrein bij de tramkade is toegankelijk voor mindervaliden. Hierdoor zijn de onderdelen van het doorlopend programma en de talkshows toegankelijk. Bij de excursies moeten we per keer bekijken wat mogelijk is. Wil je een specifiek programma-onderdeel (workshop, excursie) volgen, laat het ons dan van tevoren even via info@wereldovedseldag weten. We kunnen dan zoveel mogelijk ondersteunen om het programma-onderdeel toegankelijk te maken.

Ja absoluut! Er zijn verschillende onderdelen die voor kinderen misschien wel extra interessant zijn. Bekijk bijvoorbeeld het kidsprogramma met o.a. virtueel spoorzoeken, DJ Frietmachine en een excursie naar de Bioboerderij. Ook het doorlopende programma bij de Tramkade is kids proof.

Ja, voor excursies, talkshows en workshops kun je op 13 oktober vanaf 11:00 uur een plek reserveren bij de infobalie op het World Food Day terrein bij de Tramkade. Wil je verzekerd zijn van een plek, zorg dan dat je er op tijd bij bent. Je kunt de excursies en workshops dus niet van tevoren online reserveren.

In 1979 is 16 oktober door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereldvoedseldag. Daarmee is 16 oktober de internationale dag geworden waarop voedsel centraal staat en er wereldwijd aandacht voor voedselzekerheid in de wereld wordt gevraagd.

Honger is, met vier landen waar hongersnood heerst, nog steeds een van de meest urgente problemen van onze tijd en dat maakt deze dag zo belangrijk. De FAO (Food and Agriculture Organization), of Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties, riep deze dag in het leven om ervoor te zorgen dat we daar met zijn allen één keer per jaar stil bij staan. Zowel op politiek niveau, maar ook jij als consument kunt hierin een rol spelen. Ongeveer 150 landen nemen deel aan deze dag.

In Nederland organiseren we op zaterdag 13 oktober het evenement World Food Day om stil te staan bij dit mondiale vraagstuk.

Wereldvoedseldag is een initiatief van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de Provincie Noord-Brabant, de Gemeente ‘s-Hertogenbosch en We are Food – Den Bosch Celebrates Food.

Het festival komt tot stand door samenwerkingen met onder andere De Volkskrant, Wageningen University & Research, Hivos, AgriFood Capital en Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen. Daarnaast wordt het programma inhoudelijk ingevuld in samenwerking met verschillende programma- en excursiepartners.
Kijk voor het volledige overzicht op deze pagina.

Jazeker! We hebben vrijwilligers voor verschillende onderdelen nodig, en we kunnen altijd wat extra handjes gebruiken. Wil je meer informatie? Bekijk hier de aanmeldpagina voor vrijwilligers.

Wij ontvangen je graag! Het programma van World Food Day is omvangrijk en wij begeleiden de pers graag goed. We horen graag zo snel mogelijk van je wat we voor je kunnen betekenen om jouw bezoek in goede banen te leiden en jouw item zo goed mogelijk te faciliteren. Dit kan nog op de dag zelf, maar hoe eerder je jouw bezoek aanmeldt hoe beter we het nog kunnen organiseren. Op de dag zelf kunnen we niet altijd meer garanderen dat je een excursielocatie nog kunt bezoeken. Neem contact met ons op via Food Cabinet (020-2233161).

Uiteraard! Volg ons (@worldfooddaynl) via Twitter, Facebook of Instagram en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nee, helaas kan dit niet meer. Het programma voor 2018 is al rond.

Stuur een mailtje naar info [at] wereldvoedseldag .com, dan zullen we je vraag zo goed mogelijk beantwoorden!