5 recepten van de chefs

Hoe help je nog meer mee in de strijd tegen honger? Niet alleen tijdens World Food Day kunnen we met z’n allen iets doen; wat wij dagelijks besluiten te eten heeft invloed op het eten van anderen. Hieronder vind je de recepten die de 5 chefs tijdens World Food Day hebben gemaakt. Kun je meteen aan de slag!

1.     Seizoensgroenten met sorghum en een saus van meloenzaden

Selassie Atadika gebruikte eiwitrijke plantaardige ingrediënten voor haar gerecht voor een duurzame balans tussen dierlijke en plantaardige eiwitten. Klik hier voor het recept.

2.     Gebrande kool-bouillon

Joris Bijdendijk serveerde een bouillon in het thema: eet lokaal en met de seizoenen mee. Klik hier voor het recept.

3.     Verse verspillingsvrije polenta van mais, prei en parmezaanse kaas,

Yvette van Boven maakt een verse polenta van mais, waarbij alle onderdelen van de ingrediënten gebruikt werden werden. Geen verspilling dus! Klik hier voor het recept.

4.     Bietjes in zoetzuur van Fero koffie en timut-peper

De bietjes in zoetzuur van chefs Ralph Dalhhaus stonden helemaal in het teken van eerlijke prijzen. Klik hier voor het recept.

5.     Koolrabi met gepelde tarwe

Nadia Zerouali en Samuel Levie hebben een gerecht met koolrabi en spelt gekookt, dat je ook kan terug vinden als een van de 65 recepten in Het Groenteboekje. Deze recepten zijn voor iedereen die vaker wil koken met groente en fruit. Klik hier voor het recept.

OOK INTERESSANT