VEELGESTELDE VRAGEN

Heb je vragen over World Food Day of ben je opzoek naar praktische informatie? Kijk dan of ze hieronder worden beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op!

Help ons en annuleer je kaartje(s) meteen in Eventbrite! We willen natuurlijk geen lege stoelen aan tafel, dus wacht ook niet tot het laatste moment. Als we stoelen niet kunnen vullen, dan is dat zonde van het eten. Juist op een event dat over honger gaat is dat natuurlijk niet de bedoeling! We hebben een lange wachtlijst van mensen die heel graag nog willen komen. Lukt annuleren niet? Mail naar info@wereldvoedseldag.com en vermeld je bestelnummer, dan helpen we je.

De deuren gaan om 18.00 uur open. De eerste 250 bezoekers kunnen tot 18.45 uur de nieuwste tentoonstellingen van Het Scheepvaartmuseum bezoeken: ‘Strijd om het Ijs – Rijzend Water’.

Kun je daar niet bij zijn? Zorg dan dan je om 18.45 aanwezig bent. Dan gaan we met zijn alleen aan tafel. Om 19.00 begint het programma. We kunnen laatkomers tot 19.15 binnenlaten. Hierna sluiten de deuren en kun je niet meer naar binnen.  

Er worden in totaal vijf kleine gerechtjes geserveerd. Alle gerechtjes zijn vegetarisch en drie gerechtjes veganistisch. Verder bevat een van de gerechten gluten. Alle allergenen worden duidelijk op het menu vermeld. Je deelt de gerechten met andere mensen aan tafel. Laat hen dus vooral weten dat je niet alles kunt eten, dan kun je vast iets meer opscheppen van hetgeen je wel eet.

The whole event (apart from an interview with one of the chefs) is in Dutch. Make sure you bring someone who speaks Dutch or surround yourself with people that are open to help you out and translate.

Het programma is in het Nederlands, maar niet alle gasten spreken dat ook. Zit je aan tafel bij iemand die geen Nederlands spreekt, dan is het fijn als je (indien mogelijk) een beetje kunt helpen en diegene betrekt bij wat er gebeurt.

Wij vinden dat de tafel juist de plek is om over honger en voedselzekerheid te praten. Het is dé plek waar de verschillen in voedselzekerheid letterlijk het grootst zijn. Wat er op ieders bord ligt, wat mensen te eten hebben, is waar het om gaat. En door bewuste keuzes te maken voor op jouw eigen bord heb je invloed op wat er op het bord van anderen ligt.

Nederlandse boeren hebben voor 16 oktober stakingen aangekondigd in Den Haag en Bilthoven. Er kunnen deze dag erg lange files ontstaan, dus kom met het openbaar vervoer. Nog beter voor het milieu ook!

Tijdens het diner lopen fotografen en videomakers rond. Het kan zijn dat je op foto of video wordt vastgelegd of wellicht benaderd wordt om iets voor de camera te zeggen. Wil je liever niet in beeld, geef het dan aan bij de makers als dit gebeurt. Zij zullen daar altijd zo veel mogelijk rekening mee houden.