Tijden en LOCATIE

TIJDEN

18.00 – 18.15
Aankomst Scheepvaartmuseum
18.15 – 18.45
Special opening expositie (eerste 250 gasten):
Strijd om het Ijs – Rijzend Water
19.00
Aan tafel en aanvang programma
(LET OP! Na 19.15 geen entree meer mogelijk)
19.00 – 21.45
Diner
21.45
Einde programma

LET OP! VANWEGE DE AARD EN INHOUD VAN HET PROGRAMMA IS HET HELAAS NIET MOGELIJK NOG GASTEN TOE TE LATEN NA 19.15.

SCHEEPVAARTMUSEUM

Het diner vindt plaats in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De eerste 250 bezoekers krijgen gratis toegang tot de tentoonstelling Strijd om het Ijs – Rijzend Water. Zie onderaan voor meer informatie. 

bereikbaarheid

Het Scheepvaartmuseum is het best met het openbaar vervoer of fiets te bereiken. Het museum goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Vlakbij de hoofdingang, aan de Kattenburgerstraat, is een algemene parkeerplaats voor mensen met een parkeerkaart voor mindervaliden.

TE VOET
Vanaf Amsterdam Centraal Station kan je 2 wandelroutes kiezen: via de Oosterdokskade langs de Openbare Bibliotheek en NEMO (22 min) of over de (drukke) Prins Hendrikkade (21 min).

OPENBAAR VERVOER
Vanaf het Amsterdam Centraal Station vertrekken bus 22 (Muiderpoortstation) en bus 48 (Borneo Eiland) vanaf Centraal Station IJzijde. De halte Kadijksplein is voor Het Scheepvaartmuseum.

AUTO
Rondom het museum zijn parkeerplekken beperkt beschikbaar op de Kattenburgerstraat en Oostenburgergracht. U betaalt hier een uurtarief van €4,50. U kunt op 10 minuten loopafstand parkeren in parkeergarage Markenhoven. Twee andere parkeergarages zijn de parkeergarages Oosterdok en Oostenburgereiland. 

ADRES
Scheepvaartmuseum
Kattenburgerplein 1
1018 KK Amsterdam

Routebeschrijving in Google Maps

SPECIAL OPENING: STRIJD OM HET IJS - RIJZEND WATER

DE EERSTE 250 GASTEN KRIJGEN TOEGANG TOT DE SPECIAL OPENING

De wereldwijde impact van smeltend ijs en stijgende zeespiegel staan dit najaar centraal in Het Scheepvaartmuseum. De tentoonstellingen Strijd om het IJs en Rijzend Water zijn een ware wake-up call: we hebben te maken met een klimaatcrisis waarvan de gevolgen enkel nog vertraagd kunnen worden.

De tentoonstelling Strijd om het IJs toont het proces van Nederlandse groei in het Noordpoolgebied; een proces waarbinnen exploratie, exploitatie, wetenschap en nationalisme een rol speelden en waarbinnen de grenzen van het mogelijke steeds verder opschuiven.

De tentoonstelling Rijzend Water van fotojournalist en filmmaker Kadir van Lohuizen is een wake-up call en belicht de wereldwijde en onomkeerbare gevolgen van de stijgende zeespiegel.

De twee nieuwe tentoonstellingen worden van 4 oktober 2019 t/m 10 mei 2020 in het Scheepvaartmuseum getoond.

Bangladesh Climate refugees