Programma

Chefs, experts en andere voedselveranderaars

In de World Food Day Show maak je kennis met vele voedselveranderaars uit binnen- en buitenland. Van experts tot chefs én een online bioscoop. Maak hieronder vast kennis met onze eerste gasten.

World Food Day is dé dag waarop er internationaal aandacht wordt besteed aan voldoende, voedzaam en veilig voedsel voor iedereen. Wereldwijd zijn er ruim 2 miljard mensen voor dat nu nog niet vanzelfsprekend is. Tijdens de World Food Day Show krijgen slimme oplossingen een podium. We laten we zien wat er allemaal op de wereld gebeurt en wat jij in Nederland kan doen. 

Gasten

Hanna Verboom

Film Talks

Hanna Verboom is filmmaker en sociaal ondernemer. Eind 2014 richtte zij Cinetree op: een filmplatform voor verhalen die langer bijblijven dan ze duren. Hoewel de meesten haar kennen als actrice, zet Hanna zich al jaren in voor sociale en duurzame projecten via stichting Get It Done. Tijdens de World Food Day Show neemt Hanna ons mee naar spraakmakende films over ons voedselsysteem in de Film Talks. Na de show zijn de films te bekijken in de online World Food Day bioscoop van Cinetree.

Helen  Kranstauber

Presentator

Helen Kranstauber stond aan de wieg van het Slow Food Youth Network en het Food Film Festival. Als voedselveranderaar en oprichter van campagnebureau Food Cabinet brengt zij mensen in beweging richting een voedselsysteem met toekomst. Samen met Ikenna presenteert zij de World Food Day Show.

Ikenna Azuike

Presentator

Ikenna Azuike is samen met Helen de host van de World Food Day Show. Ikenna werkt keihard om de media wakker te schudden met een ander beeld over Afrika, bijvoorbeeld met de reisserie Planeet Nigeria. Ook maakt hij op dit moment de nieuwe VPRO Tegenlicht-film De Post-Racistische Planeet. Hij staat te popelen om van World Food Day een succes te maken!