Over en Contact

WAAROM World Food Day

World Food Day is in 1979 uitgeroepen door de Verenigde Naties, het is dé dag waarop er internationaal aandacht wordt besteed aan voldoende, gezond en duurzaam voedsel voor iedereen. 

Met de Sustainable Development Goals is internationaal de ambitie uitgesproken dat iedereen op de wereld in 2030 toegang zou moeten hebben tot voldoende, gezond en duurzaam voedsel. Wereldwijd zijn er ruim 2 miljard mensen voor wie dat nu nog niet vanzelfsprekend is. En ook de coronacrisis heeft nog eens extra duidelijk gemaakt hoe kwetsbaar onze voedselsystemen zijn. Slimme oplossingen zijn dan ook hard nodig om de internationale ambities waar te kunnen maken.

Tijdens World Food Day Film Festival krijgen deze oplossingen een podium. We laten we zien wat er allemaal op de wereld gebeurt en wat jij in Nederland kan doen. Kom in actie en kijk met ons mee vanaf de bank of (thuis)kantoor! Meld je aan en kijk mee.

World Food Day Film Festival is een initiatief van Food Cabinet. In samenwerking met Oxfam Novib en De Schuur. Mede mogelijk gemaakt door Right2Grow, MSC en The Hunger Project.

Contact

Heb je vragen over World Food Day Film Festival of wil je gewoon wat kwijt? Wij horen het graag! Vul onderstaand contactformulier in met jouw vraag.